T - recepten3qr.nl / koken / T - recepten
ÿþ Ultraplus schalen RECEPTEN ULTRAPLUS RIJSTGERECHTEN Rijst 250 ml snelkookrijst, 350 ml water, snufje zout, scheutje olie. In de afgedekte schaal 6 minuten op vol vermogen totdat het water kookt. Even doorroeren en nog 8 minuten op 350 watt. NB: andere (niet snelkokende) rijst nadat het water kookt 11 minuten laten koken op 350 watt. Citroen & Saffraanrisotto 250 gram risottorijst, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 citroen (schilletjes en sap), 1 mespunt saffraanpoeder, 450 ml. hete bouillon, 2 sjalotjes (gesnipperd), 2 eetlepels olijfolie, zout. Warm de oven voor op 210°C. Doe rijst en Parmezaanse kaas in de Ultraplus 3L-schaal, voeg de andere ingrediënten toe en meng alles. Dek af en zet in de oven gedurende 40 minuten op 210°C. Laat 5 minuten staan alvorens te serveren, zodat de rijst alle vloeistof kan absorberen. Lekker met gevulde tomaten (zie recept onder groenten gerechten). Risotto met paddestoelen 2 gesnipperde sjalotjes, 25 gram boter, 200 gram risottorijst, 250 gram schoongemaakte paddestoelen in vieren, 45 ml. warme kippenbouillon, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 knoflookteentje (uitgeperst) Garnering: Parmezaanse kaas Doe boter en sjalot in de UltraPlus 3L-schaal. Doe het deksel erop en zet het 2 minuten in de magnetron op 750 Watt. Voeg de paddestoelen en tijm toe en meng alles. Zet dit voor 11/2 minuut in de gesloten schaal terug op 750 Watt. Voeg de rijst toe en meng alles goed. Zet 11/2 minuut , afgedekt, in de magnetron op 750 Watt. Roer er dan de goed warme kippenbouillon door. Deksel erop en 7 minuten op 750 Watt in de magnetron. Roer alles daarna goed door en laat het 4 minuten rusten met het deksel erop. Garneer met Parmezaanse kaas en wat verse tijm. AARDAPPELGERECHTEN Rdsti schotel 1 pak diepvries reisti (600 gram), 300 gram shoarmavlees, 20 gram boter + wat om in te vetten, 250 gram geraspte jong belegen kaas, sperziebonen (± 1 pond verse, gekookt of een groot blik) Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het vlees in een koekenpan in 20 gram boter mooi bruin. Laat de sperziebonen, indien nodig, uitlekken in het Duo-vergiet. Doe de bevroren Rösti in een Tupperware kom en meng de geraspte kaas er met de roerlepel doorheen. Vet de UltraPlus schaal in en leg het aangebraden vlees op de bodem. Hierop de sperziebonen en tot slot het R5stikaasmengsel. Zet de schotel, zonder deksel, in de oven (200 °C/ ± 35 minuten) of in de combi-oven (200 °C / 500 Watt/ + 15 minuten). Lekker met een frisse tomatensalade erbij. Crazy Potatoes 350 gram aardappelen, 1 ui, 1 theelepel majoraan, zout, peper, 2-3 eetlepels room, paprikapoeder, boter Kook 350 gram aardappelen in de schil (5 minuten Magnetron 750 Watt - nagaren). Haal de schil eraf en rasp ze als ze zijn afgekoeld. Hak 1 ui fijn en meng deze door de geraspte aardappels. Breng op smaak met 1 theelepel majoraan, zout en peper. Vet de binnenkant van het UltraPlus deksel in met boter en vul deze met het aardappelmengsel. Giet 2-3 eetlepels room over de aardappel en druk het aan met een spatel. Verdeel hier kleine stukjes boter (totaal 1 eetlepel) over en wat paprikapoeder. Zet deze lage schaal op de hoge schaal waar de Vis Mediterrané inzit en bak de Crazy Potatoes op deze manier ± 20 minuten mee op 200 °C. - 5 12/03/2007
Smakelijk eten!